03.01.2016.

ChibiCon 2016 Kosplej Prijave


Dobro došli na drugo kosplej takmičenje koje Sakurabana organizuje na ChibiCon-u!

Namera nam je da ovo takmičenje bude znatno opuštenije od napetog i megalomanskog nadmetanja na Japanizmu, ali ipak, neka pravila moraju da se uspostave. Pa krenimo redom:

1. SVI takmičari se dele u dve kategorije: SINGLE i GRUPNU.
2. Na raspolaganju su vam svi kopirajtovani fandomi – japanski, američki, britanski, korejski, francuski, odnosno anime i manga, video igre, TV serije, stripovi, filmovi, knjige, na volju vam, dokle god je reč o ostvarenjima.
3. Scenski nastup traje maksimalno 2 minuta za single takmičare, i maksimalno 3 minuta za grupe.
4.Ako imate neke posebne zahteve u vezi sa scenskim nastupom – posebno kada je reč o svetlima – navedite ih u prijavi. Imajte u vidu da svetlosni efekti NE ZAVISE od Sakurabane, već od tehničara iz Doma omladine – mi ćemo se potruditi da vam maksimalno izađemo u susret, jer je i vama i nama u interesu da šou bude što bolji, ali ne možemo da obećamo da ćemo ostvariti sve vaše želje.
5. Ne primenjuju se stroga pravila za izradu kostima – možete da ga napravite sami, angažujete nekoga da vam ga napravi, ili naručite preko interneta. ALI, ručno rađeni kostimi ipak imaju prednost prilikom ocenjivanja.
Nije problem ako se radi o „recikliranju“ kospleja, tj. o kostimu u kome ste se ranije već pojavljivali u javnosti, POD USLOVOM da za taj kostim niste bili nagrađivani na nekom od prethodnih kosplej takmičenja.
6. Dozvoljen je takozvani INTERPRETATIVNI kosplej. Šta ovo znači:
~ „genderswap“ – muške verzije ženskih i ženske verzije muških likova (Lejdi Loki, Mister Džinks, itd.)
~ „fandom mashup“ – mešanje fandoma (Džedaj Hari Poter, Naruto u „Attack on Titan“ uniformi, itd.)
~ stilske izmene, iliti stimpank/sajberpank/srednjevekovne/Edo/itd. verzije likova (stimpank Ajronmen, gotik Mala Sirena itd.)
~ „human versions of non-human characters“ – dakle, da od predmeta ili životinja napravite kostime za ljude (Šmaug u ljudskom obličju, Simba iz „Kralja lavova“ kao momčić, ili Tardis prikazana kao haljina)
8. Originalni likovi NISU dozvoljeni – dakle, nema likova koje ste vi izmislili ili koji poreklo vode iz nezvaničnih fanarta. Koliko god da ih menjate (vidi pod 7), likovi moraju da budu postojeći i zaštićeni autorskim pravima.
9. Ako vam je potrebna pomoć volontera na sceni ili iza scene da se uvučete u kostim, naznačite prilikom prijava.
10. Sakurabana zadržava pravo korišćenja svih fotografija vas u kostimu, nastalih u toku ChibiCona, za naše dalje promotivne potrebe.
Rok za prijavljivanje je 25.01.2016. godine
To bi bilo sve. Srećno s pripremama kostima i vidimo se na ChibiConu-u!


Нема коментара:

Постави коментар