25.12.2014.

ChibiCon 2015

ChibiCon 2015

Nekoliko dana pred kraj ove duge i naporne 2014-te, došlo je vreme da obelodanimo i ono za šta znamo da vas sve jako, jako interesuje. Dakle, evo odgovora na pitanje koje već neko vreme kruži društvenim mrežama:

CHIBICON ĆE SE OVE GODINE ODRŽATI PO PLANU, U DOMU OMLADINE BEOGRADA, OD 31. JANUARA DO 1. FEBRUARA.To znači da će još jedna zima proći u znaku dobre zabave, sa sadržajima tipičnim za ChibiCon kao što su takmičenje u crtanju, anime kviz, tribine, projekcije, radionice i predavanja. Međutim, predstoje vam i neke novine – neke ćemo najaviti kad im vreme dođe, a za neke je poželjno da saznate što pre, kako biste imali dovoljno vremena da se pripremite. Naime, ove godine ćemo po prvi put i na ChibiConu imati i kosplej takmičenje – ali, na zahtev publike (i mnogih kosplejera), po takozvanim „starim“ pravilima s Japanizma, prema kojima se učesnici deli na pojedinačnu i grupnu kategoriju, dok se u pristupu samim kostimima dopuštaju razne slobode. Više o ovome u najskorije vreme!

Takođe, pošto nas u februaru očekuje nov ciklus kampanje za Kulturni centar Sakurabana, u ovom znaku će se odvijati i sam ChibiCon. Očekujte još informacija na temu daljeg rada društva, tojest Sakurabaninog kluba, u toku konvencije, a osvrnućemo se i na dalje akcije za prikupljanje sredstava.

Dok mi spremamo program za ChibiCon, vama želimo srećnu 2015-tu i prijatne praznike, kao i mnogo lepog druženja u godini koja je pred nama.

Vidimo se uskoro!

2 коментара: