24.12.2013.

Wacom ChibiCon digital art takmičenje!


Udruženje Sakurabana u saradnji sa Computer land-om organizuje prvo Wacom ChibiCon digital art takmičenje! Sam ChibiCon predstavlja malu zimsku varijantu Japanizma, pa u skladu sa tim će biti i tema takmičenja.
Imate zadatak da u chibi stilu nacrtate neke od naših maskota koje možete videti na slici. Imate punu slobodu da ih obučete kako želite, da ih stavite u različite sitacije, pustite mašti na volju.
Uslovi konkursa:
1. Stil
U skladu sa nazivom ChibiCon, poslati radovi moraju biti u chibi stilu. Radovi koji ne ispunjavaju ovaj uslov neće učestvovati u takmičenju.
2. Likovi (tema)
Ovoga puta imate zadatak da u chibi stilu nacrtate neku od naših maskota koje možete videti na slici gore. Nećemo prihvatati slanje drugih chibi likova. Na ovaj način obezbeđujemo pošteno i fer takmičenje za sve učesnike, jer je ovako nemoguće slati tuđe ili precrtane radove. Možete izabrati jednog ili više likova da nacrtate.
3. Digitalni radovi
Sponzor ovog takmičenja je Wacom, najpoznatiji proizvođač grafičkih tabli. Imate priliku da pokažete šta umete na svojim grafičkim tablama. U slučaju da još uvek nemate svoju tablu, nije problem. Bitno je da svoje radove pošaljete u digitalnoj formi (skenirane) na našu email adresu: sakurabanabeograd@gmail.com najkasnije do 09.01.2014. godine.
Primamo i radove koji su rukom rađeni i skenirani.
4. Dimenzije radova
Poslati radovi moraju da budu bar 800x600px. Ako je rad veći, nije problem. U slučaju da je manje, postoji šansa da ne bude prihvaćen.
5. Prvenstvo prikazivanja
Ukoliko šaljete neki od radova na Wacom ChibiCon digital art tačmičenje, neophodno je da ih nigde drugde pre toga ne objavljujete. Dakle, neophodno je da prvo prikazivanje rada bude na ChibiCon-u. U slučaju da se dokaže da ste rad pre toga negde već objavili, biće diskvalifikovan.
6. Broj poslatih radova
Ne postoji ograničenje po pitanju broja radova koje možete poslati, ali imajte na umu da ćemo zadržati pravo da ne objavimo baš svih 150 radova koje biste mogli da pošaljete.
7. Slanje radova
Radove šaljite na našu email adresu: sakurabanabeograd@gmail.com kao attachment.
U poruci je neophodno da nam pošaljete:
Ime i prezime:
Datum rođenja:
Adresu:
Broj telefona:
8. Rokovi
Krajnji rok za slanje vaših radova je 09.01.2014. godine do 15h. Svi radovi koji budu poslati nakon tog roka neće biti objavljeni.
9. Potpis
Imate puno pravo da svoj rad digitalno potpišete. Mi taj potpis nećemo dirati.
Ocenjivanje radova:
1. Stručni žiri
Glavnu i najbitniju ulogu u ocenjivanju radova će imati stručni žiri koji će činiti: 1 osoba iz udruženja Sakurabana, 1 osoba sa strane Wacom-a, 1 osoba sa strane ambasade Japana, 1 osoba sa strane Doma omladine Beograda + fb glasanje.
1a. Facebook glasanje
Odlučili smo da i ovoga puta pitamo publiku za mišljenje o tome koji je rad najbolji. Prva tri mesta koja na Facebook-u budu imala najviše „lajkova“ dobiće bodove kao da je jedan član žirija glasao za njih. Na ovaj način se uvažava mišljenje publike, ali se sprečava da to bude konačna odluka.
2. Ocenjivanje
Svaki član žirija će dati bodove za 3 najblja rada u vrednosti 3, 5 i 7 bodova. Na kraju se sabiraju bodovi svih članova žirija i odlučuje se finalni pobednik.
Svim učesnicima želimo uspeh na takmičenju, a Wacom će se pobrinuti da nagradi najbolje!
Pratite nas na FB stranici: https://www.facebook.com/sakurabana.beograd
I pridružite sa našoj grupi: https://www.facebook.com/groups/43699392487/


Нема коментара:

Постави коментар